Wednesday, October 17, 2012

Halal Fiesta :D

haluuuuuu haluuuu.... baru-baru ni kalau korang tahu lah kat PWTC ade event HalFest "Halal Fiesta" yang berlangsung pada 10 october 2012 - 14 october 2012. puas kita orang ni di training kan oleh abang abang manager yang handsome lagi perkasa. hahaa. masa training tu banyak benda kitaorang belajar. serious seronok dia mek jah ckp memang tak tercakap dah. hahaa. dah habis training bermula lah perjuangan as a Business Consultant. masa 1st day tu agak gugup lah jugak kan. sebab apa ? sebabnya kali ni bukan jual barang biasa biasa je mek. ini barang almost 100k.. amikk kauuu !! baru lah mek jah tahu bukan senang nak tarik orang dengar ape yang kita cakap. takpe. ini semua pengalaman. dalam masa 5 hari tu 10 pagi 10 malam.. ya allah penat dia jgn ckp lah. sampai demam demam mek jah ni dibuatnya. haha. suara pun boleh hilang. dalam 5 hari tu.. hari sabtu lah yang paling "disaster" sekali mek jah ckp oii.. nak tahu sbb apa ? sbb nya bos bawak turun skuad kuad orang dia untuk tarik org. kami berlima aku. abang nazam, mek eza, mek auni and mek ekin hanya get ready kat meja saja. masa mula-mula En.K dah pesan kat aku. tapi aku mcm "ek eleh" betul ke ? tak caya lah. lagpun hari sabtu kan. hari org cuti no wonder lah ramai orang dtg. tp kalau dtg pun tak guna kalau tak boleh bg comminment 100%.. tengok jam masa tu pukul 4pm.. buat presentation dengan customer punya lah lama. tak sempat angkat bontut ade je customer dtg then nak kene present. ingat senang ke ? haihh.. kene dgn orang yg kerek rasa mek jah nak tampoo je muka dia.. tapi mek jah wat lekkk jee.. hahaa. tetibe terasa lah nak tgk jam.. toksah cakap lah.. tgk jam dah pukul 8pm.. makk aihhh... mek jah bercakap non-stop dari pukul 4-8pm ? biar betul ? hahaha. gilaaa betul lahh. tp sorang pun takde yang close.. wa cakap lu malam ni meeting habis lah wa kene tiauu habis habisan dgn mnager.. aduhhhhh.. firasat mek jah mmg betul pun. lepas habis je event pukul 10 tu.. manager director of marketing Mr.Benji nak buat meeting.. memang kecut perut jugak lah.. malu lah kene marah kann.. tapi ambil semua tu sebagai pengajaran.. meeting je nak dekat pukul 12.. senyum jelah yang mampu.. esok last day ni nak kene push kaw kaw.. balik tuu.. relakss tenang kan diri.. 14 october 2012. last day halfest.. kene lah semangat kan walaupun masa tu suara ade takde je. haha.. tp presentation kene buat jugak kan.. pagi last day tu rasa mcm nak buat biasa biasa je.. tetapi sebalik nya berlaku. nak tahu apa jadi ? 4 hari event baru hanya ade 2 booking je.. last day tu lah yang kitaorang dah buktikan dekat bos yang kitaorang boleh buat.. setiap seorang  dapat booking.. at least 1 pun okay ape.. betul orang kata "dont jugde a book by its cover" jangan fikir orang tu pakai selekeh dia takde duit and jangan fikir orang yang pakai smart smart ni kaya raya. itu semua luaran saja. so far lah alhamdulillah dalam  lima lima hari semua nya berjalan lancar.. aminnn...


ini lah dia our Manager Director Of Marketing En.Benji
seronok bekerja dengan dia.
he's very strict person.
working is working
enjoy is enjoy


wajah-wajah keriangan Business Consutant :)



(: everydayismystory :)